Cascara - co to? Cascara pochodzi z owocu kawowca, który jest zbierany, a następnie oddzielany od ziaren kawy....
Chałwa - co to? Chałwa to słodki przysmak, który jest popularny w wielu krajach, zwłaszcza na Bliskim Wschodzie,...
Chili - co to? Chili to ostre papryczki z rodzaju Capsicum, cenione na całym świecie za intensywny smak i...
Chipsy jabłkowe- co to? Chipsy jabłkowe to zdrowa przekąska wytwarzana z suszonych plasterków jabłek, które zachowują...
Chipsy kokosowe- co to? Chipsy kokosowe to przekąska wytwarzana z miąższu orzechów kokosowych, który jest suszony i...
Chipsy bananowe - co to? Chipsy bananowe to przekąska wykonana z plasterków bananów, które są suszone lub smażone. Mogą...
Chipsy owocowe - co to? Chipsy owocowe to owoce pokrojone w plasterki, które zostały wysuszone – a nie usmażone – jak...
Cocoa Horizons - co to? Cocoa Horizons to program zrównoważonej uprawy i produkcji kakao, który został stworzony przez...
Cydr - co to? Cydr z soku jabłkowego to lekki napój alkoholowy (2–8% alkoholu) powstający z fermentacji soku...
Cynamon - co to? Cynamon to popularna przyprawa pozyskiwana z wewnętrznej kory drzew z rodzaju Cinnamomum....
Czarna herbata – co to? Czarna herbata to napar przygotowany z liści krzewu Camellia sinensis. Jest to najbardziej...
Czarny bez - co to? Czarny bez, znany również jako bez czarny (łac. Sambucus nigra), to gatunek krzewu lub małego...
Czarny sezam – co to? Czarny sezam to odmiana sezamu, która charakteryzuje się ciemnym, prawie czarnym kolorem skórki...
Czekolada biała - co to? Czekolada biała to jeden z rodzajów czekolady, który charakteryzuje się jasnym kolorem i...
Czekolada deserowa - co to? Czekolada deserowa jest zazwyczaj produkowana z wysokiej jakości ziaren kakaowych, które są...
Czekolada gorzka - co to? Czekolada gorzka to rodzaj czekolady, który charakteryzuje się wyższą zawartością kakao i...
Czekolada miodowa - co to? Czekolada miodowa to wyjątkowy rodzaj czekolady, który łączy w sobie intensywny smak kakao z...
Czekolada mleczna - co to? Mleczna czekolada to rodzaj czekolady, który jest produkowany z dodatkiem mleka w proszku,...
Czekolada plant-based - co to? Czekolada plant-based to czekolada wytwarzana bez składników pochodzenia zwierzęcego, co...
Czekolada rubinowa – co to? Czekolada rubinowa to innowacyjny rodzaj czekolady wprowadzony na rynek przez firmę Barry...
Czerwone owoce – co to? Czerwone owoce to grupa owoców, które charakteryzują się intensywnie czerwoną barwą. Są nie...