- Marcepan - co to?
Marcepan to słodka masa cukiernicza z prażonych i zmielonych migdałów, cukru i olejku...
- Marmolada - co to?
Marmolada to gęsta, gładka pasta lub dżem o intensywnym smaku owocowym, zazwyczaj przygotowywana...
- Masło kakaowe – co to?
Masło kakaowe to tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion kakaowca, znanych również jako ziarna...
- Matcha – co to?
Matcha to rodzaj zielonej herbaty, która jest tradycyjnie stosowana w japońskiej ceremonii...
- Migdały – co to?
Migdały to nasiona drzewa migdałowego (Prunus dulcis), które są szeroko cenione zarówno za swoje...
- Miód pitny - co to?
Miód pitny to napój alkoholowy otrzymywany poprzez fermentację miodu wraz z wodą i ewentualnie...
- Mocca - co to?
Mocca to rodzaj kawy, która łączy w sobie smak espresso, czekolady i spienionego mleka. Nazwa...