Marcepan - co to? Marcepan to słodka masa cukiernicza z prażonych i zmielonych migdałów, cukru i olejku...
Marmolada - co to? Marmolada to gęsta, gładka pasta lub dżem o intensywnym smaku owocowym, zazwyczaj przygotowywana...
Masło kakaowe – co to? Masło kakaowe to tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion kakaowca, znanych również jako ziarna...
Matcha – co to? Matcha to rodzaj zielonej herbaty, która jest tradycyjnie stosowana w japońskiej ceremonii...
Migdały – co to? Migdały to nasiona drzewa migdałowego (Prunus dulcis), które są szeroko cenione zarówno za swoje...
Miód pitny - co to? Miód pitny to napój alkoholowy otrzymywany poprzez fermentację miodu wraz z wodą i ewentualnie...
Mocca - co to? Mocca to rodzaj kawy, która łączy w sobie smak espresso, czekolady i spienionego mleka. Nazwa...