Sencha - co to? Sencha to japońska zielona herbata, jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej spożywanych...
Sezam - co to? Sezam to roślina z rodziny jaskrowatych (Ranunculaceae), której nasiona są znane jako sezam. Te...
Sezamki – co to? Sezamki to słodkie przekąski wykonane z ziaren sezamu i karmelu, czyli roztopionego cukru lub...
Skórka pomarańczowa - co to? Skórka pomarańczowa to zewnętrzna warstwa owocu pomarańczy, która jest ceniona za swój...
Sól himalajska - co to? Sól himalajska to rodzaj soli kamiennej wydobywanej głównie w regionie Pendżabu w Pakistanie,...
Syrop z agawy - co to? Syrop z agawy to naturalny słodzik pozyskiwany z soków rośliny agawy, najczęściej agawy...
Szkocka whisky - co to? Szkocka whisky, znana jako Scotch, to rodzaj whisky produkowanej w Szkocji zgodnie z...
Słód piwny – co to? Słód piwny to podstawowy składnik wykorzystywany w procesie produkcji piwa, który odpowiada za...
Słony karmel - co to? Słony karmel to kombinacja słodkiego karmelu z dodatkiem soli, która podkreśla i wzbogaca smak....