- Sencha - co to?
Sencha to japońska zielona herbata, jest jedną z najpopularniejszych i najczęściej spożywanych...
- Sezam - co to?
Sezam to roślina z rodziny jaskrowatych (Ranunculaceae), której nasiona są znane jako sezam. Te...
- Sezamki – co to?
Sezamki to słodkie przekąski wykonane z ziaren sezamu i karmelu, czyli roztopionego cukru lub...
- Sól himalajska - co to?
Sól himalajska to rodzaj soli kamiennej wydobywanej głównie w regionie Pendżabu w Pakistanie,...
- Syrop z agawy - co to?
Syrop z agawy to naturalny słodzik pozyskiwany z soków rośliny agawy, najczęściej agawy...
- Szkocka whisky - co to?
Szkocka whisky, znana jako Scotch, to rodzaj whisky produkowanej w Szkocji zgodnie z...
- Słony karmel - co to?
Słony karmel to kombinacja słodkiego karmelu z dodatkiem soli, która podkreśla i wzbogaca smak....